Buitensauna in Workum

Finse buitensauna in Western Red Cedar

De sauna in Workum is voor eigen gebruik. Het is een fantastische Finse sauna geworden met prachtig uitzicht over de velden. Hij is gerealiseerd in een bestaande schuur. Ik heb western red cedar gebruikt voor de aftimmering, rustiek eiken voor de vloer en yellow red cedar voor de banken. Het halletje is afgetimmerd met smalle […]

In gebruik

Kortegolf infrarood sauna in Western Red Cedar

In een prachtige eeuwenoude boerderij in Elp in Drenthe heb ik onder een schuin dak in een moeilijke hoek een korte golf infrarood sauna gecreĆ«erd met Philips lampen en Robaxfilters. De sauna is afgewerkt met western red cedar en abachi. De sauna is in gebruik door de gasten van de Bed & Breakfast De Vijf […]

Lange golf infrarood sauna in Nordische Fichte

In Callantsoog heb ik in een compleet gerenoveerde woning onder een schuin dak een lange golf infraroodsauna gemaakt. Als materialen is hier gekozen voor sfeervolle Nordische Fichte en brede Abachi bankjes.

Het buitenhuis, hier moest het gebeuren

Finse sauna in buitenhuis

In Westeremden heb ik in een nieuw gebouwd gastenverblijf een western red cedar sauna gebouwd met espen bankjes. Er was weinig ruimte, dus ik heb de lage bank als schuifbank uitgevoerd. De kachel is extra smal. Om opgieten toch mogelijk te maken is de kachel schuin geplaatst.

B&B De Syrinx

Finse sauna in B&B

In de prachtige Bed&Breakfast de Syrinx van Ben en Annegreet mocht ik een sauna bouwen in de hoek van hun grote woonark. Het is een sauna met combi-oven geworden, van western red cedar en espen bankjes. De buitenzijde is afgewerkt met prachtige Siberische Larix. Het is samen met de douche en het voetenbad een heus […]

De eerste plafondschroten

Bouwbegeleiding Finse sauna in Western Red Cedar

Deze Finse sauna in western red cedar in Groet is door Niek zelf gebouwd. Ik heb hem de materialen geleverd en ik heb hem op weg geholpen. Hier en daar heb ik ook een handje uitgestoken.

Finse buitensauna

In Witteveen heb ik een sauna gebouwd. De buitenzijde is afgewerkt met Siberische larix en milieuvriendelijk verduurzaamd Douglas. Het terras op de veranda is van inlands eikenhout. De sauna is van binnen afgewerkt met inlands red cedar en espen bankjes. De vloer is van Frans eiken.

De sauna staat te pronken met mooi weer

Finse sauna op dakterras

In Groningen heb ik op een dakterras een uitbouw gerealiseerd met daarin een sauna gemaakt van inlands Red Cedar. De buitenzijde is afgewerkt met milieuvriendelijk verduurzaamd Siberische larix. Dit project was te groot voor mij alleen, dus ik heb Michiel Goeman gevraagd om te helpen.

Een voetenbank voor naast de kachel

Sauna in luxe woning

In een prachtig luxe huis mocht ik de sauna bouwen in Inlands Red Cedar. Het resultaat is pure luxe.

Bankjes van espenhout

Infrarood sauna met carbonplaten

In Putten heb ik een prachtige Red Cedar sauna gerealiseerd met Carbonplaten in een ruimte van slechts 1.80 bij 1,10m. Door de Red Cedar schroten geurt de sauna zoals een sauna zou moeten geuren.

Van boven

Finse sauna in kleine ruimte

In deze smalle ruimte paste deze prachtige Red Cedar sauna. Een heel goede keus. Tip voor iedereen die een sauna overweegt. Bel mij voordat de aannemer begint. Hier moest een wandje worden afgebroken omdat de materialen niet geschikt waren. Die kosten kun je je besparen!

Overzicht

Finse sauna onder schuin dak

In Heeg heb ik in een tot appartementen verbouwde boerderij Finse sauna’s gerealiseerd onder een schuin dak. De sauna’s zijn gemaakt met Nordische Fichte en een Sawo Cumulus kachel. De brede bank kan door logees als twijfelaar worden gebruikt.